Test cu noul Mercedes C220 CDI Coupe 2012

Mercedes a lansat de ceva vreme si in Romania una dintre cele mai dorite modele din segmentul mediu, un C care se adreseaza celor care doresc un exclusivism crescut fata de cel oferit de versiunile sedan sau T Modell.

Acesta se numeste Mercedes Clasa C Coupe si este un model care vina sa puna lucrurile in ordine atunci cand vorbim de modele coupe Mercedes.Spunem aceasta deoarece in perioda grea de la jumatatea anilor 90 germanii scoteau la pensie vechiul W124 CE care era inlocuit de modelul mai modern CLK.

Acela era de fapt un C Class cu doua portiere care avea pretentii sa inlocuiasca acel W124 bazat exclusiv pe un model din segmentul imediat superior. De atunci si pana in prezent CLK a avut doua generatii insa adeavratii fani de modele coupe mari nu aveau de ales un exemplar exclusiv bazat pe un model Clasa E.

Noul C Coupe se diferentiaza clar de E Coupe

Pentru a anula aceasta problema Mercedes a dezvoltat in premiera un E Coupe bazat pe modelul din segmentul mare, coupe care si-a recastigat fara probleme clientii de masini coupe mari, iar cei care au iubit cele doua generatii de CLK primesc acum un model unic bazat pe actuala generatie de modele din clasa medie Clasa C.

Noul C Coupe este inca de la prima vedere exact cu trebuie, adica un succesor de seama al vechilor CLK, masini coupe de prestigiu care aveau un pret de achizitie foarte mare insa care continua sa ofere acel feeling de masina cu doua portiere rafinata.

Inca din primii km la bordul noului C Coupe nu am putut sa nu sesizam faptul ca si la acest „mic” coupe de la Mercedes interiorul este diferit fata de ceea ce ofera berlina, iar comportamentul rutier al masinii se adreseaza celor care nu doresc neaparat sportivitate ci pur si simplu un Mercedes iesit din comun.

Odata pozitionati in spatele volanului ne-am amintit repede ce inseamna sa conduce un Mercedes Coupe, intreaga experienta fiind asemanatoare cu cele oferite de fratiorii sai mai mari E Coupe si de ce nu magnifica clasa CL destinata doar celor „care merita”!

Citeste test-ul complet AICI!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s