Premiera-Test Drive cu noul Mercedes Clasa A 180 CDI Blue Efficiency W176 2012

Echipa TesteAuto a testat in premiera noul Mercedes Clasa A. Masina se afla de cateva zile si in Romania si poate sa fie testata in reteaua Mercedes Benz Romania.

Masina din acest test este un model Clasa A 180 CDI care este echipat in premiera cu noua transmisie semiautomata Mercedes. Aceasta are 7 rapoarte si anunta un consum extrem de mic in mediul urban.

Cum se conduce?

In ciuda faptului ca nu am reusit sa parcurgem foarte multi km putem totusi sa spunem ca masina din acest test scurt este un Mercedes fara nici o problema deoarece germanii au pastrat aceel feeling de masina made in Germany.

Directia este fara probleme iar pozitia la volan este mult mai joasa decat pana in prezent. Plansa de bord este la randul sau de factura noua unde sistemul de navigatie este incastrat inteligent in partea superioara a plansei.

Inca din primii km putem spune ca instalatia de aer conditionat este amplasata mult prea jos pe consola centrala, iar montantii C foarte mari obstructioneza oarecum vizibilitatea in spate. De aceasta problema sufera chiar si modele concurente precum BMW Seria 1 F20.

Motorizare CDI sau dCI?

Sub capota masinii din acest test se ascunde un motor de 1.8 litri diesel CDI de origine Mercedes Benz care dezvolta o putere maxima de 109 CP si 250 Nm.

Spune de origine pentru ca versiunea entry-level A180 CDI este echipata cu o motorizare diesel de 1.5 litri realizata de francezii de al Renault. Acesta se numeste scurt OM 607 si este un motor Renault care sufera cateva schimbari pentru a corespunde normelor Mercedes.

Motorul de fata trage bine asemenea vechiului doi litri si datorita faptului ca Mercedes utilizeaza pentru prima data noua cutie de viteze secventiala cu 7 rapoarte. Aceasta schimba vitezele chiar mai repede decat un DSG de la VW si anunta un consum foarte mic de motorina.

In scurtul nostru test urban am reusit sa atingem un consum mediu doar de 6.2 litri pentri 100 de km, cifra care nu este mare daca tinem cont de faptul ca masina nu exceleaza la capitolul greutate la gol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.