Primul test in Romania cu noul Peugeot 301 HDI-Concurenta masiva pentru Dacia Logan 2

In urma cu o saptamana am avut drept masina pentru test drive una dintre cele mai importante modele din segmentul entry-level din Romania, noul Peugeot 301.

PREMIERA-Test Drive cu noul Peugeot 301 1.6 HDI Dacia Logan 2 Killer

Acesta este primul pas al celor de la PSA in lupta cu francezii de la Renault pentru a dezvolta un concurent de seama pentru gama romaneasca Dacia.

La prima vedere pare imposibil de construit un model care sa concureze masina Dacia Logan 2 pentru ca cei de la Renault si Dacia au demonstrat ca sunt capabili a realiza o masina care sa coste sub 8.000 euro si care sa satisfaca dorintele clientilor din tarile slab dezvoltate sau in curs de dezvoltare asa cum este vazuta de fapt piat auto din Romania.

Noul Logan 2 este o masina mult mai buna din toate punctele de vedere decat generatia precedenta pentru ca acum Dacia a facut urmatorul pas in dezvoltare marcii romanesti prin echiparea modelelor sale cu gadget-uri de ultima generatie si cu motorizari extrem de eficiente si economice.

Pasul realizat de Logan 2 este atat de mare in istoria marcii pitestene incat este din ce in ce mai greu sa vorbim de un produs entry-level cand spunem Logan.

Exact acest trend a fost urmarit si e catre concurentii de la PSA care au dorint ani buni de zile sa construiasca o masina competitiva cu gama Logan insa de fiecare data au exista probleme financiare si de ce nu probleme de mentalitate.

Spunem aceasta deoarece masinile PSA nu mai sunt de zeci de ani considerate low-cost datorita tehnologiei implementate si de ce nu a fiabilitatii motorizarilor lor HDI. 

Ce reprezinta de fapt noul 301?

Chiar si asa, Peugeot a facut primul pas si a dezvoltat in Uniunea Europeana o masina care are toate sansele sa concureze de pe o pozitie egala Dacia Logan 2, masina care nu este un low-cost ci doar un model entry-level intr-un segment in care asteptarile clientilor sunt de cele mai multe ori la aceelasi nivel precum in clasele superioare si de caroserie si de pret.

Asadar, noul Peugeot 301 este prima masina care primeste din partea echipei Autolatest calificativul de „bun pentru a concura Logan 2”, model care a fost construit de Peugeot pentru a da clientului de Logan 2 posibilitatea de a alege si altceva, altceva mai bun calitativ si de ce nu ceva complet diferit din punct de vedere al design-ului exterior si interior.

PRO

Imagine de marca mai buna decat cea a Daciei

Spatiu interior foarte marePortbagaj de 640 litri

Comportament rutier foarte bunMotor HDI puternic si economic

Pret foarte bun de achizitie

Valoare mai mare de revanzare

Instalatie de aer conditionat automata

CONTRA

Garda la sol mai mica decat a Daciei Logan 2

Imaginea modelul in concurenta cu brand-ul Logan in Romania

Lipsa sistem de navigatie

Timonerie ciudata a cutie de viteze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.