Shell Helix si Ferrari revin cu tehnologia Pure Plus la circuitul de F1 China 2015

Scuderia Ferrari va rula pe un circuit de Formula 1 folosind uleiul ultraperformant pentru motor Shell Helix Ultra cu tehnologie Shell PurePlus.

Această tehnologie produce uleiuri de bază din gaze naturale, în loc de ţiţei, oferind o formulă Shell Helix Ultra pentru curse, care asigură un nivel îmbunătăţit de curăţare şi protecţie a  motorului, iar rezultatul este o eficienţă mai mare.

Shell Helix Ultra, noul ulei Shell Helix Ultra 2014, lansare Shell Helix Ultra romania, ferrari Shell Helix Ultra, ulei motoare performante, cel mai bun ulei auto, de unde cumpar Shell Helix Ultra

Guy Lovett, director de tehnologie Shell Formula One, declară: „Motorul monopostului SF15-T  depăşeşte nivelul de 600 cai-putere, iar turbocompresorul, care atinge turaţii de până la 2000 rotaţii per secundă, poate funcţiona la temperaturi care ajung şi la 1000o acestor condiţii, dar în acelaşi timp va atinge şi un nivel de protecţie pentru a se depăşi durata de  viaţă a motorului – de peste 4.000 de kilometri -, ţinând cont că fiecare pilot are alocate doar patru  motoare pentru tot sezonul.

În mediul unui motor de Formula 1, cu temperaturi ridicate şi stres ridicat, uleiul potrivit pentru motor poate furniza un avantaj decisiv”.

Shell Helix Ultra, noul ulei Shell Helix Ultra 2014, lansare Shell Helix Ultra romania, ferrari Shell Helix Ultra, ulei motoare performante, cel mai bun ulei auto, de unde cumpar Shell Helix Ultra

C. Noul ulei trebuie să facă faţă Tehnologia Shell PurePlus este un proces „gas-to-liquid” (GTL) revoluţionar, dezvoltat în peste 40 de  ani de cercetare, care transformă gazele naturale într-un ulei de bază extrem de curat, aproape fără nici una din impurităţile existente în ţiţei.

Uleiul de bază este o componentă principală a lubrifianţilor  finiţi.

Uleiul de bază este produs la uzina Pearl GTL din Qatar, un parteneriat între Shell şi Qatar  Petroleum – în prezent, cea mai mare sursă de produse GTL din lume.

Prin integrarea lanţului de  valori al gazului din Qatar şi a lanţului global de furnizori de lubrifianţi al Shell, Shell Helix Ultra cu tehnologia PurePlus – uleiul pentru motor utilizat pe şosea – este disponibil şoferilor de pretutindeni.  Acum, după trei ani de teste intense, o nouă formulă Shell Helix Ultra pentru curse este disponibilă pentru a fi utilizată de noul motor Ferrari V6 pe un circuit de Formula 1.

Shell Helix Ultra, noul ulei Shell Helix Ultra 2014, lansare Shell Helix Ultra romania, ferrari Shell Helix Ultra, ulei motoare performante, cel mai bun ulei auto, de unde cumpar Shell Helix Ultra

Dave Salters, director de dezvoltare a motorului la Scuderia Ferrari, declară: „A fost un program  dedicat şi de succes pentru dezvoltarea unui ulei pentru Formula 1 bazat pe tehnologia Shell  PurePlus, prin care s-a făcut un pas important în eficienţa motorului, dar, în acelaşi timp, a menţinut  protecţia necesară pentru acest tip de motor de Formula 1, suspus unor solicitări foarte mari.

Alături  de echipa de dezvoltare Shell, am lucrat împreună la dezvoltarea şi introducerea unor noi tehnologii  privind uleiurile şi combustibilii pentru a îmbunătăţi eficienţa şi consumul de combustibil al  motorului. Actualul regulament şi arhitectura motorului recompensează aceste câştiguri de eficienţă,  care au fost dezvoltate cu această tehnologie avansată a uleiului”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.