Compania Nokian Tyres, inclusă în topul celor mai sustenabile 10% companii, conform indicilor DJSI World și DJSI Europe

Compania Nokian Tyres a fost admisă în Indicele Global de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru al treilea an consecutiv. În plus, compania a fost inclusă anul acesta și în indicele DJSI Europa, care are criterii mai riguroase de selecție.

În 20 dintre cele 21 de categorii de evaluare din acest an, compania a obținut un punctaj peste media sectorului auto global.

“Suntem mândri să fim incluși în topul celor mai sustenabile 10% companii cotate la bursă. Sustenabilitatea stă la baza tuturor activităților Nokian Tyres. Această recunoaștere ne motivează și mai mult să atingem toate obiectivele de sustenabilitate pe care ni le-am propus.”, declară Hille Korhonen, președinte și CEO Nokian Tyres.

Nokian Tyres își propune să fie lider în sustenabilitate. Pentru a atinge acest obiectiv, compania face eforturi constante pentru o mai bună sustenabilitate corporativă, atât în ceea ce privește produsele, cât și operațiunile. În mai 2018, Nokian Tyres s-a alăturat inițiativei Science Based Targets, care are ca scop îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris.

„Ne-am îndeplinit înainte de termen obiectivul de a reduce emisiile de CO2 ale anvelopelor, prin reducerea rezistenței la rulare cu aproximativ 7% (comparativ cu anul 2013). Scopulacestor eforturi hotărâte este îmbunătățirea caracteristicilor ecologice ale produselor, fără a face compromisuri asupra siguranței lor și, implicit, a șoferilor.”, punctează Korhonen.

„Noua fabrică Nokian Tyres din SUA este o dovadă extra de sustenabilitate: siguranța la locul de muncă și atitudinea prietenoasă față de mediul înconjurător au fost prioritare încă din faza de construcție.”, completează Korhonen.

Nokian Tyres va continua să se concentreze pe tot ce înseamnă sustenabilitatea corporativă. Compania vrea să ofere un exemplu întregii industrii de anvelope și să ajute la crearea de valoare adăugată pentru consumatori, economie și mediu.

Indicii stabilesc topul celor mai sustenabile companii din lume, în care se înscrie cu succes și Nokian Tyres Indicele Dow Jones pentru Sustenabilitate (DJSI) reprezintă o evaluare anuală a sustenabilității companiilor mari, tranzacționate public, realizată de compania elvețiană RobecoSAM.

Pentru investitori, aceasta este o evaluare importantă și complexă a sustenabilității corporative, stabilită în funcție de criterii financiare, sociale și legate de mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.